Добредојдовте во првата македонска КРАФТ ПИВАРА ТЕМОВ

Доколку сте љубител на добро пиво, вие сте на правилно место. Дознајте повеќе за првата македонска „Крафт (микро) пивара Темов“. Единственo македонско пиво правено по светски традиционални пивски рецепти, кое не содржи конзерванси, пастеризација, вештачки бои и ароми. Информирајте се какви видови на пива можете да пробате во „Крафт Пиварата Темов“, кој е вашиот Темов вкус како и разни информации и занимливости за пивото. Повелете, влезете подлабоко во светот на пивото и ви благодариме за посетата, Живели!

ТЕМОВ КРАФТ ПИВАРА

Македонија сака пиво, а ние ја сакаме Македонија. Поради тоа нашата главна цел е квалитетно и софистицирано пиво кое соодвествува со вкусот на нашите посетители. Нашата пивара моментално нуди над 10 видови пиво и има тенденција на збогатување на пивскиот асортиман со нови креативно вкусни и уникатни пивски рецепти. Пивница Темов со својот светски концепт на микро-пивара, работи на приближување на светската пивска култура и пивски вкусови поблиску до вас. 

 

Основана во 2009

Директно од пиварата во вашата чаша...

 

Горчливото и пенливо задоволство диретно во вашите чаши! Во „Крафт Пивара Темов“ вашето пиво се точи онаму каде се произведува, со големо внимание и грижа. На далеку можете да ги насетите јачменовите мириси и да уживате во свежината на вашето Темов пиво. Освежи се, разбуди ги сите пивски сетила со моќните ароми и вкусови на првото македонско КРАФТ пиво. Специјално за вас...  

1. Со кои зборови би го опишале пивскиот вкус кој ви се допаѓа?
Ароми на овошје и карамела
Лесно и питко
Ароматично и комплексно
Слатко и специфично
Горчливо и силно
2. Вашата омилена пивска боја?
Жолта
Црвенкаста
Кафена
Килибарна
Црна
3. Како би го опишале вашето познавање на пиво?
Најчесто пијам вино или жестоки пијалоци
Ја знам разликата помеѓу лагер пиво и ејл пиво
Ја знам разликата помеѓу Британски и Белгиски ејл пиво
Разликувам повеќе од три пивски вида
Ги разликувам сите пивски видови
4. Како би го опишале вашиот карактер?
Друштвен
Храбар
Креативен
Амбициозен
Практичен
STEP

1

OF

4

RESTART QUIZ
Назад кон квизот

Коментари за нас

 • “Excellent place with the best homemade beer” - The best brewery with homemade beer. Courteous and friendly staff with the best service.Every day good live music in a lovely atmosphere, the best place for enjoyment and fun with friends.

  - Trip Advisor

 • “The best restaurant" - Place for good fun and spend good time with friends and drinking the best beer which is made of himself (the owner) and other ones.

  - Trip Advisor

 • “Satisfied customer!” - That's your place to be! They offer nice finger food, an extensive selection of beer and food. Had a beautiful grilled pork and the dark beer from their own brewery. Nice location, very friendly looking and great atmosphere. Often live music.

  - Trip Advisor

 • “After a long walk” - That was a nice place for beer and taste nice melt beers. In the city center -of old town within nice decoration and familiar atmosphere they make you feel nice!

  - Trip Advisor

 • “Try the IPA” - This is a great place to have a couple of beers with friends. Try the IPA it is really tasteful and refreshing.

  - Trip Advisor