Македонски

|

English

Пилснер Пива

Направени од Пилснер слад со додавање на ароматичен слад. Овој тип на пиво користи квасец со ниска ферментација (пониски температури на ферментација), што резултира во чист и освежувачки пијалок со тивок или означени белешки на хмељ. Во процесот на добивање на овој тип на пиво се користи методот на Пилснер (стареење ладно - ладно мелени).

Чаршиско – Светол Пилснер

Типичен Баварски пилснер од јачменов слад со изразено ароматичен хмељ.

Боја: златно - жолта

** Природно, ладно ферментирано и нефилтрирано пиво без вештачки бои, ароми и конзенварси.

Alc. 4.5% Vol.

IBU 27

Скендербег – Црвен Пилснер

Комбинација на јачменови сладови кои ја дефинираат бојата со мала нота на лесна карамела.

Боја: црвенкаста

** Природно, ладно ферментирано и нефилтрирано пиво без вештачки бои, ароми и конзенварси.

Alc. 4.5% Vol.

IBU 21

Гоце Делчев – Темен Пилснер

Црно Пилснер пиво со длабока горчина на темен јачменов слад во комбинација со печени јачменови сладови.

Боја:Темна

** Природно, ладно ферментирано и нефилтрирано пиво без вештачки бои, ароми и конзенварси.

Alc. 4.5% Vol.

IBU 17,5

Оџак - Чаден Пилснер

Нефилтрирано пиво направено од печен јачменов слад со голема нота на карамела. Доминира вкусот на чаденото.

Боја: килибарна

** Природно, ладно ферментирано и нефилтрирано пиво без вештачки бои, ароми и конзенварси.

Alc. 5% Vol.

IBU 29

Рис – Премиум Пилснер

Лагер пиво направено од јачменов слад, со јак финиш на алкохол.

Боја: темно - жолта

** Природно, ладно ферментирано и нефилтрирано пиво без вештачки бои, ароми и конзенварси.

Alc. 5% Vol.

IBU 29

Радлер – Пилснер со лимон

Светол Пилснер со лимун

Боја: килибарна

** Природно, ладно ферментирано и нефилтрирано пиво без вештачки бои, ароми и конзенварси.

Alc. 4.8% Vol.

IBU 27

Менче – Пилснер со Ѓумбир

Светол Пилснер со ѓумбир.

Експресивна арома на хмел и овошен мирис на ѓумбир.

Боја: килибарна

** Природно, ладно ферментирано и нефилтрирано пиво без вештачки бои, ароми и конзенварси.

Alc. 4.8% Vol.

IBU 27

Тиква – Пилснер со Тиква

Сезонско пиво од тиква

Есенско уживање.

Боја: килибарна

** Природно, ладно ферментирано и нефилтрирано пиво без вештачки бои, ароми и конзенварси.

Alc. 4.8% Vol.

IBU 27

АЛЕ Пива

АЛЕ пивата се направени од АЛЕ јачменов слад, и спаѓаат во пива со највискок степен на ферментација со карактеристични јаки бои. Често пропратено со јак вкус, заради присуството на хмељ, кој често се карактеризира со арома на цитрус и карамела. Карактеристичен вкус добива од Пале Але сладот. Во некои земји, овој тип на пиво се пие топло (од 8 до 12 степени).

Големата ИПА – India Pale Ale

Комбинација на јачменови сладови и хмељови кои што му даваат горчина, ароматични овошни мириси и специфичен долг вкус на егзотично пиво.

Боја: црвена

** Природно, ладно ферментирано и нефилтрирано пиво без вештачки бои, ароми и конзенварси.

Alc. 4.5% Vol.

IBU 27

Човекот – Премиум ИПА

Комбинација на јачменови сладови и хмељови кои што му даваат горчина, ароматични овошни мириси и специфичен долг вкус на егзотично пиво.

Боја: црвенкаста

** Природно, ладно ферментирано и нефилтрирано пиво без вештачки бои, ароми и конзенварси.

Alc. 4.5% Vol.

IBU 27

Стаут - Кубура

Темен печен јачменов слад, со арома на свежи зрна на кафе и свежо отворено црно чоколадо.

Боја: темно - чоколадна

** Природно, ладно ферментирано и нефилтрирано пиво без вештачки бои, ароми и конзенварси.

Alc. 4.5% Vol.

IBU 27

Портер - Мрак

Густа, кремаста пена, со богат чоколадно, карамелен и кафе вкус, кој е добиен од дупло печен јачменов слад.

Боја: длабоко - црна

** Природно, ладно ферментирано и нефилтрирано пиво без вештачки бои, ароми и конзенварси.

Alc. 4.5% Vol.

IBU 27

Македонско Девојче – АЛЕ со јагода

Боја: црвенкаста

** Природно, ладно ферментирано и нефилтрирано пиво без вештачки бои, ароми и конзенварси.

Alc. 4.5% Vol.

IBU 27

Пченични Пива

Пченичните пива обично се карактеризираат со овошни вкусови на тропско овошје. Пченичното пиво е направен на традиционален начин што се користи во пиварницата Темов со користење на пченичен слад.

Кале - Вајс

Прво пченично пиво произведено во Македонија. Пченичен слад и хмељови сплотени во нефилтрирано пиво со типичен вкус на банана и тропско овошје.

Боја: матно - жолта

** Природно, ладно ферментирано и нефилтрирано пиво без вештачки бои, ароми и конзенварси.

Alc. 4.5% Vol.

IBU 27

Кале – Дункел

Печен пченичен слад и хмељови сплотени во нефилтрирано пиво во исто време и слатко и вкусно во комбинација со карамела и банана кој го добива од квасецот.

Боја: чоколадна

** Природно, ладно ферментирано и нефилтрирано пиво без вештачки бои, ароми и конзенварси.

Alc. 4.5% Vol.

IBU 27

Сајдер

Шмизла – Сајдер

Сајдер е многу популарен пијалок во Северна Америка, кој е добиен од свежо цеден сок од јаболко и додавање на егзотични зачини. Алкохолна ферментација се постигнува преку совршен баланс помеѓу зачини и алкохол, што резултира во добар и освежителен пијалок.

Barley Juice

Barley (soft) juice – Malta

Јаболковина е многу популарен во Северна Америка пијалок, кој е добиен од свежо притисне сок од јаболко и додавање на егзотични зачини. Алкохолна ферментација се постигнува преку совршен баланс помеѓу зачини и алкохол, што резултира во добра и освежителни пијалоци.